OM Maria

Maria Nahlin är en svensk konstnär som bor och är verksam på Värmdö utanför Stockholm

”Jag älskar att stänga in mig i målarbubblan och skapa utifrån de känslor jag har inom mig som längtar efter att få komma ut och beröra med färg och form. Processen i måleriet är det roliga. Det är när känslan inom mig får styra som jag får mest inspiration och det är även då resultatet brukar bli bäst. Inspiration får jag av allt möjligt i vardagen. Det kan vara allt från en fin färgkombination i flödet på Instagram till en vacker blombukett eller varför inte en slarvigt upplagd maträtt på en tallrik!

Jag vill att betraktaren själv ska bilda sig en uppfattning och förhoppningsvis känna massor av känslor när de ser mina målningar. En målning kan få många olika betydelser och upplevelser vilket jag tycker är spännande och intressant.

Jag är född 1981 och bor tillsammans med sambo och två barn på Värmdö utanför Stockholm. Det är även här jag har min ateljé. Har så länge jag kan minnas varit intresserad av färg och form men det var år 2011, under en jobbig tid i mitt liv, som jag började måla mer. Jag behövde hitta en väg ut ur en tillvaro med många negativa tankar som tog all min tid och energi och det var då jag började måla. Genom målandet fick jag ur mig alla känslor jag hade inom mig och började må bra igen!

En av många reaktioner jag fått och som jag gillar och tycker beskriver min konst bra är: ”Först såg jag inte alls vad det var men sen såg jag och nu kan jag inte sluta se det!”

Arbetar mestadels med akryl och jag gillar att använda spackelspadar, svampar och mina egna händer framför vanliga penslar. Den senaste tiden förekommer penslar dock mer i mitt skapande.

Under min medverkan i Stockholms Konstsalongs vårvisning 2019 tilldelades jag Kreatimas Stipendium 2019. Det är jag väldigt glad och stolt över!”